07/13/14 09:00
(http://pik.bg)

Ужасен обрат - помощник-машинистът е карал влака-убиец

Ужасен обрат - помощник-машинистът е карал влака-убиец

Ужасен обрат - помощник-машинистът е карал влака-убиец със 100 км/ч, причинил смъртта на колегата му и ранил над 10 пътници. Данните за превишената скорост са от скоростомера на влака, съобщи Нова телевизия, цитирайки жп властите.

Помощникът е имал много малък стаж - започнал да кара влак едва от няколко седмици, уточни минути по-рано министърът на транспорта Данаил Папазовкойто подчерта, че загиналият машинист е един от най-опитните в системата.

Както вече съобщихме, травма е причинила смъртта на 38-годишния пловдивчанин, баща на две деца, показа аутопсията, съобщи директорът на болница "Стоян Киркович" проф. Чакърова.

Така бе изключена версията, че може да му е прилошало заради инфаркт или инсулт. Затвърдена бе основната версия - превишена скорост е дерайлирала влака София-Варна.

По думите на транспортния министър при спазеното ограничение от 40 км/ч в този участък няма как по този начин да се обърнат вагоните.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване