07/14/14 08:05
(http://pik.bg)

В митрополитската катедрала в Пловдив ще гостуват светини на Православната църква

В митрополитската катедрала в Пловдив ще гостуват светини на Православната църква

По създала се традиция от началото на служението на Негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай като епархийски архиерей, всяка година за празника на митрополитската катедрала в Пловдив "Св. Марина" за поклонение гостуват светини на Православната църква, предаде  „Фокус”.
На 16 юли - в навечерието на празника на митрополитския храм „Света Марина”, по покана на Пловдивския митрополит Николай, ще бъдат донесени светите мощи на великомъченик Мина от Света Гора-Атон. Светинята ще бъде посрещната на 16 юли в 18.30 ч. в катедралния храм „Света Богородица”, откъдето ще тръгне литийното шествие до митрополитския храм „Света Марина”.Там светите мощи ще бъдат поставени за поклонение на вярващия народ. От 19.00 ч. ще започне и празничната архиерейска вечерня.
На следващия ден - 17 юли, когато се чества паметта на света великомъченица Марина, от 9 часа ще бъде отслужена празнична архиерейска света Литургия от Пловдивския митрополит Николай, митрополити - членове на Светия Синод на БПЦ , епископи и свещеници.
Светите мощи ще бъдат поставени в центъра на храма на 16 юли. След празничното богослужение всички желаещи ще имат възможност да се поклонят на светинята и да получат осветен памук от светите мощи за благословение. Храмът ще бъде отворен, докато има желаещи за поклонение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване