07/14/14 09:30
(http://pik.bg)

Ветеринарните лекари настояват дейността им да бъде извадена от системата на БАБХ

 Ветеринарните лекари настояват дейността им да бъде извадена от системата на БАБХ

Ветеринарните лекари настояват дейността им да бъде извадена от системата на Българската агенция по безопасност на храните. Това заяви пред „Фокус“ д-р Трифон Цветков, председател на Българския ветеринарен съюз.

Той поясни, че това трябва да стане с промени в Закона за ветеринарно-медицинската дейност.„Българската агенция по безопасност на храните осъществява тази дейност не в духа на изискванията, които ние имаме. Затова искаме чрез промени в Закона за ветеринарно-медицинска дейност здравеопазването и хуманното отношение към животните да бъде извадено от системата на БАБХ. Да се формира единен национален орган, който да осъществява тази дейност. Не може най-важната част по хранителната верига – профилактиката и имунизацията на животните, да не се извършва, а да говорим, че се осъществява контрол“, каза д-р Цветков. Той допълни, че определени болести, които върлуват по животните, косвено застрашават и хората, тъй като не се вземат необходимите мерки за ограничаване на огнищата на заболяванията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване