07/14/14 06:13
(http://www.klassa.bg/)

Квартирите поскъпват заради студентите

 По традиция от май до август наемите на жилищата във Велико Търново растат. Това е времето на кандидатстудентската кампания, на записването на новоприетите студенти, които тръгват да търсят квартира за новата учебна година.

 

През юни и юли голяма част от търновските хазаи отдават апартаментите си за нощувки на младежите и техните родители, дошли да подадат документи за кандидатстване и да се явят на изпитите. Цената e от 10 до 20 лв. на човек в зависимост от предлаганото жилище. От август, когато започва записването на новоприетите студенти, наемите във Велико Търново рязко скачат. Боксониерите и едностайните започват от 120-150 лв. и достигат до 200-250 лв. Има, разбира се, и изключения. Гарсониера напълно обзаведена, ново строителство срещу областната болница, в широкия градски център, се дава под наем за дългосрочно ползване със сключен договор за 300 лв. Само с 30 лв. по-скъп пък е наемът на тристаен, разположен на метри от входа на Самоводската чаршия, в началото на старата част на града.

 

Макар и по-рядко търсени, но все още продължават да се предлагат и стаите в къща или апартамент с хазаи. Цената на легло в подобна стая е 60-80 лв. Тези квартири обаче са предпочитани предимно от учениците.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване