07/15/14 07:53
(http://www.klassa.bg/)

1,838 млн. пътници преминали през летище София

 За първото полугодие на 2014 г. през летище София са преминали над 1,838 млн. пътници, което е с 200 хил. повече в сравнение със същия период на миналата година, съобщиха вчера от столичната аерогара.

 

Двуцифрен ръст от 11% на годишна база бележи пътникопотокът по редовните международни линии, което се дължи на новите дестинации и увеличените полети по някои от маршрутите. Над 71 хил. са пътниците по вътрешните редовни линии от София до Варна и Бургас през полугодието, което е спад от 8%. Най-предпочитани дестинации за първото полугодие на годината са Лондон, Виена, Рим, Милано, Берлин. През първите шест месеца на 2014 г. от столичното летище са излетели и кацнали общо 20 506 самолета, което представлява ръст от 4,3% на годишна база. С 10% повече полети са извършени по редовни международни линии.

 

Увеличение от 4,5% на обработените пощенски пратки на летището сочат данните за първата половина на 2014 г., общият обем на обработените товари и поща е 8421 тона.

 

С 2% са нараснали товарите, превозени по редовни международни линии.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване