07/15/14 15:40
(http://pik.bg)

Атанас Мерджанов: Кабинетът няма намерение да удължава мандата си

Атанас Мерджанов: Кабинетът няма намерение да удължава мандата си

Никой не е поставил такова изискване. Ние също сме заявили нашето намерение. Нямаме такива нагласи. Мисля, че позицията на Коалиция за България, както и на премиера, бяха ясно огласени още преди седмица. Това заяви председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов на брифинг в парламента след проведените политически консултации при председателя на Народното събрание Михаил Миков за дневния ред на парламента на въпрос, дали ситуацията около КТБ и актуализацията на бюджета на НЗОК няма да бъде използвано да се удължи живота на кабинета „Орешарски”. Попитан, кога може да се очаква оставката, Мерджанов лаконично коментира, че по този въпрос министър-председателят се е произнесъл. По отношение на коментарите, че управлението на кабинета ще струва 3,5 млрд. лева на държавата, Мерджанов обясни, че точно толкова е и т.нар. дупка в КТБ.

На въпрос, дали Законът за управление на отпадъците ще бъде приет на първо четене и дали ще се отпуши блокадата на ГКПП „Капитан Андреево”, Мерджанов обясни, че днес е била проведена среща както между тях, така и между останалите парламентарни групи с представителите на рециклиращите асоциации. „Състоянието е изключително тревожно. Ние не можем да допуснем повече такова нерегламентиране. Като позиция сме твърдо „за” приемането на тези поправки, още повече, че по наше предложение те фигурират в седмичната програма от три седмици насам”, подчерта той.
„Днес беше заявено съгласие както от страна на ДПС, така и от ГЕРБ, така че би трябвало да бъдат приети тази седмица и по този начин категорично да спадне напрежението”, каза още Атанас Мерджанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване