07/15/14 07:48
(http://radiomilena.com/)

Ватерполистите спечелиха трети комплект сребро

За СКВТ “Черноморец” 2014 г. ще се запомни като сребърния сезон на клуба в държавните първенства по водна топка. След отборите момчета и юноши младша възраст, носител на трета вицешампионска титла стана и съставът във възрастова група деца.

При три равностойни отбори в групата /”Черноморец”, Комодор” и “Славия” бяха с по 9 точки след първия етап/ възпитаниците на треньора Светозар Владков успяха да надделеят в битката и с актив от 22 точки се класираха на второ място в страната. Шампион с 25 т. стана отборът на КПС “Варна”.

На финалния турнир в Бургас “Черноморец” не допусна нито една загуба. Бургаските ватерполисти победиха “Славия” /Сф/ със 7:3, “Комодор” с 6:5, “Тича” /Варна/ с 5:2 и “Аква спорт” /Варна/ с 12:2.

В най-интересния мач от турнира “Черноморец” пропусна да отупа шампиона, завършвайки с равенство 5:5. До почивката КПС “Варна” водеше в резултата с 2:5, но в оставащите две части бургаските ватерполисти надиграха съперника. Домакините удариха три греди, а няколко добри включвания на противниковия вратар спасиха варналии от погром. Изходът от морското дебри беше без значение за крайното класиране, тъй като преди финала КПС “Варна” беше едноличен лидер с 15 т.

“Със сигурност можехме да бъдем първи. Но зимната ни подготовка продължава да е проблемна. На закрития басейн нямаме възможност добре да се подготвим. И така се получи, че в първия кръг загубихме два мача- от “Комодор” и КПС “Варна”. Виждате, през лятото на тази база- басейн “Флора”, бързо наваксваме изоставането и сега завършихме без загуба. Много съм доволен от децата, те са страхотни. За един месец свършихме много работа и напреднахме много. Може би и малко шанс не ни достигна. Можехме да спечелим мача с КПС “Варна”, защото потенциалът на този отбор наистина е много голям. Децата се представиха на ниво, естествено е, че могат повече, но това е само началото. Пътят им е много дълъг от тук нататък. Очаквам родителите да ми помагат малко повече. Да мотивират децата си да тренират и да не ги пращат на село цяло лято, за да могат да се подготвят и да се развиват. Наистина аз мога да ги направя шампиони, но може би догодина”, заяви Светозар Владков.

С изненадващ резултат завърши последният мач от турнира, в който “Комодор” победи съгражданите си от “Варна” с 8:3 и с актив от 19 т. спечели третото място в първенството. Четвърти е отборът на “Славия”- 14 т., следват “Аква спорт”- 4 т. и “Тича”- 3 т.

Финалът при децата беше последното състезание от държавния календар на БФВТ. По традиция спортно- състезателният сезон за “Черноморец” обаче продължава цяло лято. Този уикенд в Бургас ще се проведе поредното издание на международния турнир “Купа Бургас”. На басейн “Флора” ще гостуват отбори от Македония и Русия. Българската водна топка ще бъде представена от домакина “Черноморец” и “Локомотив-Н.Н” /Сф/.

Съставът на “Черноморец”-деца: Михаил Кошничаров, Янис Христов, Виктор Узунов, Георги Митев, Константин Колев, Максим Баришев, Галин Тарашев, Егор Гордиенко, Иван Синицин, Марин Славов, Мартин Гаров, Марио Козаров, Александър Раднев, Боян Георгиев.

Публикувана на 07/15/14 07:48 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/a2FY_ZJkaWU/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване