07/15/14 22:00
(http://www.klassa.bg/)

„Възходът на Машините” започва по Discovery Channel

 Преди векове хората се нуждаели от години, за да завършат огромни съоръжения като Великата китайска стена и древните пирамиди в Египет. Чудесата на механиката днес работят с такъв невероятен размах и бързина, че без тях  градовете и цивилизациите по света биха спрели развитието си. На 20 юли, неделя, от 15:00 ч. Discovery Channel представя някои от най-високотехнологичните машини, въплъщаващи иновативни технологии в премиерната поредицаВъзходът на машините”. Първият епизод от предаването представя мега камион за 5,5 милиона долара с двигател с мощността на товарен влак, гуми с височината на двама души и собствена система за оцеляване.

Най-големият товарен камион в света e „Лайбер” T284. Той изпълнява рискована мисия в златна мина в Америка. Алис Уудс е зад волана на стоманения титан, по-голям от двуетажна къща. Тя и нейният мега камион имат само 5 дни, за да преминат каменната планина и да открият златно богатство на стойност милиони долари. Въпреки високотехнологичния мотор под капака на мега камиона, Алис е изправена пред силната горещина и негостоприемния терен. 5–тонните гуми на тежкотоварния автомобил са толкова взривоопасни, че могат да я убият за един миг. Опасности се крият и по планинските пътища, където само един грешен ход може да коства живота й.

 

Поредицата отговаря на редица научни въпроси за възхода на високите технологии. Разбираме кое откритие в областта на въздушното инженерство от преди век е направило възможно пренасянето на повече от 400 тона само с един курс в днешни дни. Ще открием в какво се състои древната египетска технология, която позволява на камиона да достигне до едни от най-стръмните планински пътища.

 

В епизодите учените обясняват как единственият в света въздушен кран „Ериксон” е способен да построи 120 гигантски стоманени предавателни кули само за 8 дни. Ще ни отговорят и как най-бързо ускоряващото превозно средство на планетата, драгстърът ”Top Fuel” развива скорост от над 500 км/ч. Гледайте, за да разберете всички тайни на високите технологии и за да станете свидетели на „Възходът на машините”.

 

За допълнителна информация:

 

Елеонора Георгиева, All Channels | PR, egeorgieva@all-channels.com, тел. 0878 601 762

 

-КРАЙ-

 

ЗА ДИСКАВЪРИ НЕТУЪРКС:

 

Дискавъри Нетуъркс Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA) е част  от Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK), медийната компания номер едно в света, оперираща в платената телевизия достигайки до общо над 250 милиона абонати в 220
 държави. Дискавъри Нетуъркс CEEMEA дава възможност на хората да изследват света и да задоволят любопитството си чрез 12 канала, като някои от тях са Discovery Channel, TLC, ID Xtra, ID и Animal Planet, , успоредно с това медийната компания предлага водещи потребителски и образователни продукти и услуги. Ние излъчваме програмите си  на 19 езика, гледани от 260 милиона абонати в 105 страни на три континента. За повече информация, моля посетете: www.discoverycommunications.com, facebook: www.facebook.com/Discovery.Networks.BulgariaDiscovery.Networks.Bulgaria.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване