07/15/14 07:59
(http://www.klassa.bg/)

Емпайър Стейт Билдинг в черно-червено-златно

 Култовият небостъргач “Емпайър Стейт Билдинг” в Ню Йорк беше осветен с националните цветове на Германия в чест на спечелената световна титла по футбол. Бундестимът се наложи с 1:0 след продължения над Аржентина на финала на Мондиал 2014 на “Маракана” в Рио де Жанейро.

 

Един от символите на Голямата ябълка грейна в черно, червено и жълто в чест на успеха на Маншафта за втори път през тази седмица. Във вторник “Емпайър Стейт Билдинг” отново беше осветен с националните цветове на Германия след впечатляващата победа над домакина Бразилия със 7:1 на полуфиналите в турнира.

 

Небостъргачът, който е построен преди повече от 80 години, по традиция се осветява в различни цветове при отбелязване на важни събития от световен мащаб.

 

От Америка дойде и лично поздравление към треньора на германците Йоаким Льов. “Да, да, да! Йоги, ти успя! Огромен комплимент за Аржентина, но най-добрият отбор спечели Мондиал 2014!”, написа в “Туитър” селекционерът на САЩ Юрген Клинсман, който беше начело на тима по време на Мондиал 2006, а Льов беше негов помощник.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване