07/15/14 16:42
(http://pik.bg)

Задържаха 73-годишен дядо за жестокото блудство с дете в Сандански

Задържаха 73-годишен дядо за жестокото блудство с дете в Сандански

73-годишен дядо е задържан за блудство с малко момиченце, съобщи "24 часа". Инцидентът станал в къща в ромския квартал в Сандански.

Дядото примамил съседското 7-годишно дете в дома си и си събул панталоните пред него. Започнал да опипва момиченцето. То не осъзнало какво точно се случва и след минути избягало на двора. Разказало на родителите си какво се е случило и те веднага се оплакали в полицията. Оттам уведомили отдела за закрила на детето в курортния град.

"Информацията, която се появи в някои медии за изнасилване и окървавено дете не е вярна. Става въпрос за блудство, няма сексуално посегателство. Веднага колега отиде на място и разговаря с детето и родителите му. То е в добро психично състояние и няма никакъв риск за здравето му. Не осъзнава какво точно се е случило", каза шефката на отдела за закрила на детето в Сандански Мими Алексиева. В болницата не е постъпвало за преглед, нито е настанявано за лечение такова дете, казаха медиците.

Семейството на момиченцето има още няколко деца, но досега не се е налагало социални работници да посещават дома и фамилията заради някакви проблеми. За децата били полагани грижи и живеели в нормални условия. След този индицент не се налагало детето да бъде изведено от дома и поставено под полицейска закрила.

Социалните обаче ще следят семейството и се очаква родителите да понесат отговорност заради това, че са оставили без надзор момиченцето.

Пред полицаите възрастният мъж изразил съжаление за случилото се, но това не го спасило от 24-часово задържане. Очаква се прокуратурата да прецени дали да образува досъдебно производство за блудствени действия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване