07/15/14 09:10
(http://pik.bg)

Иван Костов: Аз мога да оправя КТБ

Иван Костов: Аз мога да оправя КТБ

 "Аз мога да оправя КТБ. Оправял съм цялата държава. Но не съм само аз. Има много хора, които биха могли да я оправят, стига да искат и да им се даде възможност",  каза в ефира на Би Ти Ви бившият премиер Иван Костов. Той лично бил засегнат от кризата на КТБ, защото пенсията на жена му се намирала в нея и сега била запорирана.

"КТБ по мое време беше една от 30-те банки. Тя получи възхода си по времето на правителствата на Симеон Сакскобургготски и на тройната коалиция. Най-големият й възход беше при управлението на Бойко Борисов", поясни Иван Костов. Крайната цел на кризата с КТБ била дестабилизация на България и рухване на валутния борд. 

Обявените за откраднати 3,5 млрд. лв. от кредитити не били откраднати, според Костов. "Това няма как да стане. А пък твръдението, че касиерката е ограбила банката, е пълен абсурд. Това може да го твърди само човек, който е завършил школата в Симеоново или Югозападния университет. Кредитните досиета са поне на четири места. Те не могат да изчезнат", категоричен е Костов.

"Зад обвинението на Богомил Бонев, че имам връзка с Цветан Василев, стои желанието думите ми да нямат тежест", каза Костов. Обвинението си бившият вътрешен министър публикува вчера във Фейсбук (виж в "Още по темата") .

Върху КТБ се извъшвало напададение и имало опасност да се повтори банковата криза, когато рухна Първа частна банка, но в по-гигантски размери.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване