07/15/14 09:03
(http://pik.bg)

Мирослав Найденов: Министър Греков е виновен за кризата в ДФ "Земеделие"

Мирослав Найденов: Министър Греков е виновен за кризата в ДФ "Земеделие"

„Министърът е отговорен за това, което се случва в ДФ „Земеделие” и в сектора”, каза в „Здравей, България” Мирослав Найденов, бивш министър на земеделието и храните. Той заяви, че е подавал сигнали до сегашния министър на земеделието Димитър Греков за злоупотреби във фонда, свързани с искането на пари от хората и фирмите, които са бенефициенти по дадени програми.

„Повече от половин година не бяха взети мерки. Само след две седмици ще има служебен министър, който може да не пожелае да работи с новия председател на фонда”, каза Найденов. Според него големият проблем е има ли опасност от отнемането на акредитацията на Фонд „Земеделие” и до каква степен е застрашен финансовия ресурс, които трябва да бъде усвоен до края на тази година. „Сигналите, които идват от Брюксел, са, че е възможно ЕП да предприеме процедура по частичното отнемане на акредитацията на Фонда”, каза Найденов и добави, че това ще е изключително тежко за земеделските производители. 


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване