07/15/14 08:11
(http://www.klassa.bg/)

Председателят на парламента Михаил Миков

 Да благодарим на онези, които преди 24 години, въпреки политическото ожесточение, противопоставяне и бурните времена, през който България премина през 90-те години на миналия век, приеха Конституцията на Република България, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков. В началото на пленарното заседание на 11 юли 2014 г. той направи изказване в навечерието на годишнината от приемането на основния закон от Седмото велико народно събрание.
 
Михаил Миков цитира текстове от Конституцията, които, по думите му – и гражданите, и народните представители трябва да имат предвид винаги, когато искат България да е социална, правова и най-вече демократична държава. "България е република с парламентарно управление. Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност, не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет", отбеляза председателят на Народното събрание.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване