07/15/14 07:52
(http://www.klassa.bg/)

Тройката кредитори отново инспектира Кипър

 Екип на тройката международни кредитори пристигна вчера в Кипър за разговори с правителството в Никозия. Инспекцията им ще продължи до 22 юли.

 

Представителите на кредиторите ще инспектират финансовото състояние на Кипър в замяна на отпусканата спасителна помощ за излизане на острова от кризата, съобщава в. “Филелефтерос”, цитиран от БТА.

 

Във фокуса на разговорите ще бъдат необслужваните банкови кредити, възлизащи на 27,1 млрд. евро. Смята се, че тройката ще поиска от кипърското правителство да ускори уреждането на проблема с необслужваните кредити, като прибегне до разпродажба на имоти.

 

При предишните проверки през май кредиторите предупредиха, че трите най-големи предизвикателства пред Кипър са свързани с намаляване на необслужваните кредити, запазване устойчивостта на финансите и финализиране на реформите. Тогава бе изтъкнато също, че антикризисната програма на Кипър “остава в релси” и че бюджетните цели за първите три месеца на 2014 г. са постигнати.

 

През миналата седмица стана ясно, че правителството на Република Кипър обмисля да излезе отново на международните финансови пазари през септември, като емитира седемгодишни облигации, за да събере 500 милиона евро, според публикация на агенция Блумбърг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване