07/15/14 09:41
(http://pik.bg)

Търговци на скрап блокираха ГКПП-Капитан Андреево

Търговци на скрап блокираха ГКПП-Капитан Андреево

Минути преди 9 ч днес търговци на скрап отново блокираха граничен пункт Капитан Андреево, където вчера организираха протест заради влязъл в сила закон, който според тях заплашва бранша.

Очаква се ситуацията да ескалира, тъй като демонстрантите не пропускат нито коли, нито камиони през границата. По информация на Би Ти Ви протест има и на Калотина.

Съгласно новите правила само фирми ще могат да предават желязо в пунктовете за изкупуване. Според търговците държавата създава монопол в този бранш в полза на общините.

Експерти смятат, че всички законни площадки ще затворят и ще се превърнат в незаконни. Другият проблем е, че общините трябва да изградят депа за отпадъците, а това не е направено.

В закона е разписано, че в общинските пунктове металът се предава безвъзмездно, а не за пари. Това ще прати хората, които се издържат с предаването на старо желязо, при прекупвачите и търговците на черно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване