07/15/14 23:04
(http://pik.bg)

Търновски хазайки предлагат в нета калпави стайчета за луксозни мезонети

Търновски хазайки предлагат в нета калпави стайчета за луксозни мезонети

Търновски хазаи предлагат в интернет долнопробни дупки за луксозно обзаведени апартаменти ново строителство, жалваха се потърпевши. Както всяко лято, и сега хазайките от старата столица използват всяко свободно помещение от жилищата си да изкарат някой лев от кандидат-студенти, задочници и туристи.Тази година някои от възрастните хазайки сами или с помощта на децата и внуците вече активно използват и интернет, за да рекламират квартирите си. В обявите обаче те доста са “поразкрасили” предлаганите квартири и с това са въвели в заблуждение доста от клиентите си, пише „Борба“.

“Трябваше да дойдем с дъщеря ми в Търново за кандидатстудентски изпит и решихме предварително да запазим квартира за две нощувки. В нета попаднахме на обява за гарсониера в нова кооперация в центъра на града, само на 100 м от Пети корпус на университета, където щеше да се проведе изпитът. Свързахме се по телефона с хазайката, която по гласа изглеждаше блага възрастна жена. Тя назова цената – 15 лв. на човек за нощувка, т.е. общо 60 лв. Жената обаче се притесняваше да не се отметнем в последния момент и поиска половината от сумата да изпратим с пощенски запис. Доверихме й се”, разказва една от потърпевшите - Павлинка Димитрова.

Когато тя и дъщеря й пристигат във Велико Търново обаче, ги очаква неприятна изненада. „Гарсониерата ново строителство” всъщност се оказва тясно и схлупено сутеренно помещение, чиито прозорци с метални пръчки са на нивото на тротоара и през тях двете жени могат да гледат само обувките на минувачите. В стаята има две скърцащи легла, маса с мръсна покривка, два дървени стола - мечта за всеки вехтошар, и пукнато наплюто от мухите огледало на стената. Единственото вярно нещо от обявата е, че дупката наистина се оказва близо до Пети корпус на ВТУ.

Другата неприятна изненада, която очаквала двете заралийки, била, че през нощта те били нападнати и жестоко нахапани от някакви гадини. Когато се ожалили на хазайката, тя махнала с ръка: “Хайде сега. Може да е някой комар или бълха. При вас да не би да ги нямате?”.

Обичайна практика на търновските хазайки е да лъжат при рекламирането на предлаганите квартири. Това лято кандидат-студентка попаднала в нета на обява със следния текст: “Предлагам мизонет за нощувки на кандидат-студентки и задочнички”. Момичето се обадило на посочения телефон и с хазайката се уговорили да се видят в деня преди самия изпит. Оказало се, че рекламираният мИзонет всъщност е най-обикновена двуетажна къща в старата част на града. На упрека, че хазайката я е излъгала, последната учудено отговорила: “Що бе? На мен ми казаха, че мизонетът е с два етажа. Еми ето ти ги. Избирай си, кеф ти първия, кеф ти втория”.

Търновските баби хазайки предлагат и други неприятни изненади на кандидат-студентите и туристите през лятото. Една от тях е допълнителното заплащане от 2 - 3 лв. за всяко ползване на банята. “Пак добре, че още не са се сетили да въведат допълнително заплащане и за всяко ползване на тоалетната”, коментират опарили се кандидат-студенти. Някои от възрастните хазайки пък опитвали да се месят и в личния живот на гостите. След като получели парите за нощувката, те поставяли ултиматум – оргии в стаята да няма и гостът до полунощ да си е в стаята. Защото след това заключвали входната врата и оставяли ключа отвътре в ключалката. Така закъснелият кандидат-студент, излязъл да се разсее преди сутрешния изпит, рискува да остане да се освежава цяла нощ навън под звездите.
Особено недоволни от тарикатлъците на дребно били туристите, доверили се на бабите хазайки и капарирали предварително квартирата. За тях оставало или да се примирят със ситуацията, или спешно да си търсят ново място за нощуване.

Собственици на хотели съветват гостите на старата столица да не се доверяват сляпо на обявите в интернет за луксозни квартири и в никакъв случай да не ги капарират предварително. Някои от предлагащите незаконно квартири пускали в интернет чужди снимки на луксозни помещения, за да заблудят туристите. След това отказвали да върнат полученото капаро. Туристите пък предпочитали да не си развалят лятната почивка с разправии и скандали и отписвали дадените 40 - 50 лв. Освен мизерните условия обаче някои от предлаганите незаконни квартири били и направо опасни от санитарно-хигиенна гледна точка. Преди няколко години две възрастни туристки от Франция бяха жестоко нахапани от неизвестни гадинки в съмнителна квартира. Наложило се дори посред нощ да ходят в Спешна помощ. На тръгване те бяха категорични, че нито един от познатите в родината им никога повече няма да посети България и Велико Търново./

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване