07/16/14 19:56
(http://pik.bg)

Задържат до утре сутрин бедственото положение в Приморско

Задържат до утре сутрин бедственото положение в Приморско

Обстановката в Бургаска област се нормализира, валежите спират, няма бедстващи граждани, съобщиха от областната администрация.

Ще задържим до утре сутрин бедственото положение, ще дежурят спасителни екипи, утре ще преценим дали вече можем да го отменим, каза пред "24 часа" кметът на общината Димитър Германов.

Важното е, че няма пострадали хора, ситуацията на завоя след р. Ропотамо наистина беше тежка, призна Германов. По-рано през деня там имаше няколко коли във воден капан, но те бяха изтеглени.

В община Созопол все още остава  наводнен пътният възел на северния вход на общинския център. Поради повредена настилка на моста до с. Росен затворен остава също и път  III 992 между селата Росен и Веселие, уточниха от Областна управа.

В община Приморско  остават наводнени отделни пътни участъци в района на р. Ропотамо между къмпинг „Аркутино" и моста на реката.  Затворен е пътят Созопол - Приморско, но може да се минава през обходен маршрут. От Пътна полиция препоръчват  движението на гражданите в тази посока да се извършва по маршрут Бургас - Маринка - Ново Паничарево - Ясна Поляна.

Въпреки сложната обстановка, успяхме да извършим днешните трансфери на туристи, каза Петко Сивчев, представител на "Александрия Травел", която има бази в Приморско.
Действително плажът е в лошо състояние, р. Дяволска си направи още едно устие, но се надяваме нещата бързо да се нормализират, допълни Сивчев.

Трябваше да трансферираме туристи от Созопол до летището, по принцип ги превозваме с микробуси, но това днес не беше възможно, голям автобус обаче успя да измине пътя от Созопол до Черноморец, каза Иван Кирязов, собственик на туроператорска фирма.
Разчистването на залетите от вода и кал участъци ще отнеме поне няколко дни, но от общината се надяват пътищата да бъдат отворени максимално бързо.

Веднага след като слънцето изгря, край басейните се появиха туристи, някои по-смели са разпънали хавлии и на плажа, утешават се хората от Приморско. Те се надяват през уикенда ивиците отново да са пълни с летовници.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване