07/17/14 10:45
(http://pik.bg)

БСП категорични: Подкрепяме единствено актуализацията на бюджета на НЗОК

БСП категорични: Подкрепяме единствено актуализацията на бюджета на НЗОК

Парламентарната група на Коалиция за България даде брифинг в кулоарите на парламента, предаде Novini.bg. Депутатите от левицата проведоха заседание на група, на което участие взе и финансовият министър Петър Чобанов. "След приключване на заседанието на ПГ взехме решение да подкрепим актуализацията на бюджета на НЗОК с 225 млн. лева. Не подкрепяме актуализацията на държавния бюджет", заяви председателят на групата Атанас Мерджанов.

"Няма законова пречка актуализацията на бюджета на НЗОК да бъде гласуван отделно от бюджета на държавата", категоричен беше той. Депутатът Румен Гечев коментира и темата КТБ. "Парите за стабилизиране на държавата след проблема с КТБ, могат да бъдат взети от фискалния резерв, който в момента е 6 млрд. лева, а не да се актуализира държавния бюджет", убеден беше той. "ГЕРБ отново бламираха работата на парламента и не спазиха обещанията, които дадоха във вторник на консултациите при Михаил Миков. Заради това тяхно поведение, не се приемат важни закони за страната", допълни Корнелия Нинова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване