07/17/14 15:49
(http://pik.bg)

Буруджиева: Ще бъде доста екзотично, ако няма оставка в договорените срокове

Буруджиева: Ще бъде доста екзотично, ако няма оставка в договорените срокове

Смятам, че ще бъде доста екзоктично, ако правителството не си подаде оставката в рамките на договорените срокове.

Това заяви народният представител от ""Коалиция за България" Татяна Буруджиева на въпрос дали допускат варианта, че Пламен Орешарски толкова се забави с оставката, че се наложи БСП да предприеме конституционни процедури по свалянето на правителството.

На въпрос дали има разрив между правителството и БСП от вчера насам, поне публично по повод на бюджета, Буруджиева посочи, че по повод на бюджета няма такъв и като парламентарна група за тях е важно да имат цялостната информация защо се налага такова действие при положение, че само преди два дни самия министър-председател каза, че няма нужда от такива неща.

„Знаете много добре, че бюджета на Здравната каса миналата година беше с 200 млн. по-малко и те стигнаха, въпреки всички приказки, нажежаване на обстановката, се разплати абсолютно всичко в края на годината. За нас и това е малко необяснимо и се нуждаем най-малкото от цифри”, посочи Буруджиева.

Тя коментира, че навсякъде по-света болниците имат лимит и всичко, което е надлимита подлежи на проверка. „Всичко, което касае здравето и парите за здраве, ние ще подкрепим. Оттам-нататък другите суми, които ставаше за банката и по закон, което е необходимо да се направи, но не разбираме защо трябва да се искат 3 млрд. при положение, че няма основание за това”, каза още Татяна Буруджиева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване