07/17/14 09:01
(http://www.dnevnik.bg/)

Бюджетът можеше да се изпълни, ако не беше КТБ, смята Стойнев


Бюджетът можеше да се изпълни, две поредни тримесечия имаше растеж. Първо тримесечие създадохме 40 000 работни места, което не се беше слючвало от 2009 година. Актуализацията се появява заради проблем с една банка, който не е калкулиран декември месец, каза днес по БНТ министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Забавянето на гласуването на актуализацията, дошло заради позиция на БСП, Драгомир Стойнев обясни с това, че най-важният закон в държавата е нужно да се преосмисли. Той допълни, че щом ДПС и ГЕРБ подкрепят ремонта на бюджета, могат да си го гласуват още днес.

Министърът изрази мнение, че политическата криза вече дава отражение на икономиката, като са нужни бърза оставка на правителството и нови избори.

По повод ситуацията в КТБ Стойнев каза, че информацията е неясна. По неговите думи дори не е сигурно, че милиардите липсват, като това трябва да се докаже.

Министър Стойнев подчерта, че Министерството на икономиката и енергетиката не е местило сметки и депозити от КТБ в дните и месеците преди поставянето на банката под особен надзор.

Нямало битка, а състезание за поста на Станишев
Драгомир Стойнев посочи, че няма битка за поста лидер на БСП, а състезание между единомишленици. Той не се приема за фаворит на Сергей Станишев, като посочи, че настоящият председател е подпомогнал развитието и на всеки от неговие конкуренти. Като свой плюс той посочи, че досега не е бил в ръководството на партията. Стойнев обеща да използва хвърлените камъни по БСП за надграждане.

Като бъдещ свой стил на управление той посочи вслушване в мнението на органите в партията. Министърят смята, че е нужна консенсусна политика, като членовете на ръководството на партията си говорят очи в очи, а не през медиите. Като важна задача той посочи привличане на симпатизанти. В отговор на въпрос за бъдещ диалог с АБВ, Стойнев посочи, че те са си избрали своя път. Според него трябва рестарт на политиката, не само в БСП.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване