07/17/14 07:58
(http://www.klassa.bg/)

Номинацията за BG еврокомисар ще е нелегитимна!

 Всяка номинация за еврокомисар ще е лоша, защото е нелегитимна.

Това заяви от Страсбург лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков.

„Каквото и да предложи Орешарски като номинация - Кристалина Георгиева или Станишев, всички ще скочим срещу него. Кому беше нужно да се разиграва този фарс? С днешна дата коалицията между ДПС и Бойко Борисов работи перфектно – защото при всяко положение печели Борисов. Ако издигнат номинацията на Вигенин – Борисов излиза и казва: „Ето, видяхте, комунистите си избраха и този пост. Дайте да гласуваме за нещо дясно, а консерваторите сме по-десни от него“, посочи лидерът на ББЦ.

„Срещу Вигенин не може да се каже кой знае какво възражение, както и срещу Кристалина Георгиева и Надежда Михайлова – и тримата ги приемат добре в ЕП и ЕК. Но те не са издигнати легитимно.

За да бъдат консенсусни фигури, трябва петте партии да се съберем при президента Плевнелиев

и да изберем ресорите, за които кандидатстваме. Но това не се случи. Аз не виждам изход от кризата. Не се чу гласът на разума“, коментира той и обясни, че ББЦ няма своя номинация.

„Коалицията Местан, Станишев и Борисов се прехвърли и в Европарламента, заради подкрепата, която трите им партии дадоха на Юнкер. У нас ГЕРБ, ДПС и БСП се обединиха и ми отнеха думата. Заради мен трябваше да поканят Орешарски да представи доклад за 6-месечието в ЕС, което е належащо, но Борисов, Местан и Станишев се разбраха, да няма изслушванее. Така че темата ЕС и България ще се постави след 5 октомври“, обяви Бареков.

Той посочи, че всички са го обвинявали, че по време на кампанията за изборите за ЕП е вкарвал български теми в европейския дебат, а сега ще направи точно обратното – ще вкара европейски теми в българските избори.

„В България нищо вече не работи заради политическия дефицит. Хората не вярват на политиците, а икономиката рухна. Когато има силна икономика, бюджетният дефицит не е никакъв проблем. Защо си позволиха сега ДПС и ГЕРБ да актуализират бюджета, правят сделки на гърба на народа.

Борисов подготвя връщането си на власт. Въобще не се налага актуализация на бюджета“,

категоричен е евродепутатът.

Междувременно Бареков определи пред радио К2 старите български политици като група приятели, тръгнали на пикник, които дълго време са хапвали свински пържоли в компанията на приятни дами, ограбвайки българския народ. 

„Сега Местан, Борисов и Станишев са объркани, защото разбраха че купонът и парите свършиха. Чудят как да запушат дупката, за да продължат със своята фасадна пиеска. Те са комедийни фигури и са част от проблема, а не от неговото решение“, коментира Бареков.

В Страсбург Бареков съобщи, че ще иска от Юнкер европейски одит на българските банки за пет години назад.

Този одит трябва да изнесе на показ данни за кредитите и начините, по които те са отпускани, какво е състоянието на банковата ни система и защо е фалирала КТБ.

„Проблемът е в свързаните фирми – доколко българските банкери отпускат пари на собствени фирми. Когато имаш над 50% свързаност на фирмите, нещата стават драматични и неспасяеми. Така ли е в другите български банки, това е въпросът, на който Европа иска отговор“, категоричен е той.

„Българските политици сме свикнали да сме в ъгъла, да сме скромни, при мен е обратното.

Когато отидеш в ЕП и ЕК, трябва да бъдеш комуникативен и прям. Аз непрекъснато поставям проблемите, които трябва да се решат. Това се оценява в Европа“, каза още лидерът на ББЦ.

По думите му работата в Европарламента се извършва основно в комисиите и в групите. Когато имаш висок пост в група, ти формираш вече политика. Независимият депутат е абсолютно разхищение на средства, той не е член на група, на комисии, не се изказва, никой не му търси мнението, посочи Бареков и определи избирането си за зам.-председател на ЕКР като голям успех за България. „Това е голямо признание. За първи път България пробива в тази много елитарна, консервативна общност“, посочи лидерът на ББЦ.

Той съобщи и, че Ангел Джамбазки е единственият български представител в групата,

която наблюдава присъединяването на Македония в Европейския съюз. „Това е голям успех за ВМРО. Той се превръща се в говерньор на македонската държава по приемането й в ЕС“, обясни Бареков.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване