07/17/14 08:38
(http://pik.bg)

Потрес за клиентите на "Кауфланд" - хванаха храни с изтекъл срок, развалени луканки и вкиснат айрян

Потрес за клиентите на "Кауфланд" - хванаха храни с изтекъл срок, развалени луканки и вкиснат айрян

Пилешки продукти с изтекъл срок на годност, стари панагюрски луканки и вкиснат айрян продават в хипермаркета „Кауфланд” в ж.к. „Славейков” в Бургас, пише „Флагман“. Развалената храна била сложена по излъсканите рафтове за продажба. Срокът за консумация на „прясно приготвените“ воденички по селски бил изтекъл седмица по-рано. На това се натъкнали инспекторите по храните в Бургас. Открай време читатели на „Флагман“ сигнализирали за лошото качество на някои от продуктите в големия магазин, който се слави с ниските цени и големи промоции.

Държавните служители проверили хипермаркета на 15 април т.г. Наред с развалената харна те се натъкнали и на продукти, чиито опаковки били отворени. Разкъсани били найлоновите опаковки на бяло саламурено сирене, месни деликатеси, натрошено сирене от краве мляко от различни български производители. Имало холандски млечни продукти и замразена бейби херинга от Полша, които не изглеждали подобаващо за класен магазин, за какъвто се смята „Кауфланд”.

В деня на проверката бил съставен констативен протокол. Издаден бил и акт за унищожаване на развалената стока. Препис от наказателното постановление е връчен на представител на дружеството. „Кауфланд” отнесъл глоба от „колосалните” 1000 лева. Дружеството обаче не било съгласно с акта и го обжалвало пред Бургаския районен съд. Там от хипермаркета определят гафа си за маловажен.

В акта също така били описани развалените храни, които не били констатирани пред представител на дружеството.

„Недопустимо е едва в наказателното постановление да се посочват за първи път факти, които не са предявени на нарушителя с Акт за установяване на административно нарушение”, се казва в решението на съда.

Именно поради тази причина Темида отменя „голямата” глоба.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване