07/17/14 21:04
(http://www.klassa.bg/)

ПЪРВИ МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ЗЛАТЕН ПРАХ” ЧЕЛОПЕЧ 2014

 Колоритни фолклорни формации от Индия, Мексико и Колумбия чрез танци ще разкажат за своята история, култура, национални традиции, анонсирайки предстоящото събитие. Те ще бъдат подкрепени от  Сдружение „Кукерски клуб Златните мечки” Челопеч, златен медалист и Балкански шампион за 2013 в категория народни обичаи на EAFF

Названието на фестивала логично е свързано с най-голямото в Европа находище на златни руди. Специално за събитието ръководството на Община Челопеч поръча изработването на химн, както и на шампанско „Златен прах” /с добавени 23 каратови златни частици и опаковка с имитация на златно кюлче/, което лично ще може да опитате по време на коктейла.

Амбициите ни като организатори са да превърнем фестивала в традиционен и  всяка година да обогатяваме  списъка на участниците с ансамбли от далечни и атрактивни култури и етноси, и най-вече да популяризираме българското фолклорно изкуство.

Разчитаме на Вашето позитивно отношение към фестивала и се надяваме да приемете присърце неговите идеи.

 

Инж. Алекси Кесяков

Кмет на община Челопеч

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване