07/17/14 07:29
(http://pik.bg)

Ревизор от НКЖИ: Жп катастрофата не е от грешка на техниката

Ревизор от НКЖИ: Жп катастрофата не е от грешка на техниката

Пораженията само по жп линията след катастрофата на гара Калояновец в събота са за над 1,5 млн. лева. Това обяви зам.-главният ревизор по безопасността на НКЖИ Неделчо Спасов. Следствието трябва да обяви причините за дерайлирането на влака София - Варна.

Спасов обаче смята, че е по-вероятно да се удари шестица от тотото, отколкото причина за инцидента да е грешка на техниката за безопасност по линията. Тя била като тази на скоростните влакове във Франция.

Според ревизора машинистите са се заблудили за светлините на светофорите - оцелелият машинист Христо Тиляшев обаче настоява, че и предупредителният, и входният светели така, че да позволят 100 км в час. Няма как да има разминаване между светофорите и командите от ръководителя на движение върху таблото на маршрутно-релейната централизация, а тя е предупреждавала, че скоростта трябва да падне на 40 км, категоричен е ревизорът, пише в. 24 часа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване