07/17/14 22:02
(http://pik.bg)

Семейна драма: Дете предпочете приют пред родителите си

Семейна драма: Дете предпочете приют пред родителите си

Районният съд в Русе отне от майка алкохоличка малолетно момиче, ужасено от постоянните скандали с баща му след развода им. И. И. Б. (10 г.) сама настоява да я приберат в приют и смята, че майката е виновна за домашните разправии. 

До семейната драма се стигна след сигнал до РД "Социално подпомагане", откъдето алармират прокуратурата за неподходящите условия за отглеждане на детето и веднага го настаняват с административна заповед в приюта на БЧК.

Съдебно решение потвърждава поисканата мярка за закрила. Хлапето ще остане 6 месеца в приюта за безнадзорни деца към БЧК в крайдунавския град, докато се намери кой да се грижи за него. То няма други роднини. Решението може да се обжалва пред окръжния съд.

Заради злоупотребите с алкохол и нестихващите конфрикти вкъщи майката е изгонена заедно с дъщеричката от семейния апартамент след развода. При проверка на място социалните работници били потресени от мръсотията и мизерията в жилището, пише "Труд".

Бащата обещал да го ремонтира и дори поискал прибере момиченцето си чрез съда заради отнетите му права. Майката пък вдигнала ръце и се зарадвала, че ще отиде в приют. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване