07/17/14 15:30
(http://pik.bg)

Фандъкова: Инвестираме много в периферията на столицата, не само в центъра

Фандъкова: Инвестираме много в периферията на столицата, не само в центъра

Инвестираме изключително много в периферията на столицата, не само в центъра. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след оглед на новата сграда на 84 ОУ „Васил Левски” в с. Герман, район Панчарево, предаде „Фокус”.

„Виждате, че детската градина в село Герман вече е готова, тя е чисто нова, предстои от септември месец да отвори врати за децата. А училището предстои през тази учебна година да бъде оборудвано. Договорили сме се с кметовете на район Панчарево и село Герман да бъдат заедно с родителите от училищното настоятелство и с учителите от училището да изберат възможно най-доброто модерно и съвременно оборудване”, уточни Фандъкова. По думите й, през последните години в район Панчарево вече са построени 5 нови детски градини, без да броим тази, която ще отвори врати наесен.
„Селата са много населени, тук живеят официално 2500 души, а с вилните зони неофициално са още около 1000, така че това е едно голямо село за територията на цяла България. Струва си да се инвестира, има деца, които ще могат да учат близо до домовете си”, обясни Фандъкова. Тя уточни, че в момента това е единствената детска градина в село Герман. „Помните, че всъщност това село беше едно от населените места, което пострада най-много от земетресението преди две години. Укрепвахме сградата на училището, където в момента учат децата и ще учат още една година. Детската градина я затворихме, преместихме децата и започнахме изграждането на нова детска градина. Така че предстои от 1-ви септември те да се върнат и да започне работа детската градина тук”, припомни Фандъкова.
„Най-важна е сигурността на децата, така че компромиси с това не бива да се правят и да се търсят различни други варианти. В момента освен училищна сграда, строим 7 сгради на детски градини, които предстои поетапно да бъдат завършвани”, каза още Йорданка Фандъкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване