07/18/14 16:05
(http://pik.bg)

800 хил. лв. са необходими за корекция на река Краневска

800 хил. лв. са необходими за корекция на река Краневска

880 000 лева са необходими за възстановяване на корекцията на река Краневска, твърди кметът на община Балчик Николай Ангелов, съобщи "Фокус". Бетонни блокове на река Краневска бяха разрушени при пороя на 19 срещу 20 юни. Средствата ще бъдат поискани от Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване при Министерски съвет, допълни кметът.

“Основно щетите бяха на територията на село Кранево и курортен комплекс Албена. С изключение на пясъка, който е отнесен в морето, в комплекса всичко друго е възстановено. Очаква се да започне и укрепването на едно от крилата на хотел “Гергана”, така че всички щети да бъдат отстранени”, допълни Николайа Ангелов. Корекцията на реките в село Кранево -Краневска и Осеновска, са почистени от наноси. Възстановени са и скъсаните водопроводи. “За да може да се възстанови изцяло корекцията, тъй като има разрушени огромни бетонни блокове и стъпала, сме поискали финансиране от постоянната комисия в размер на 880 000 лева”, подчерта кметът на Балчик. Николай Ангелов допълни, че в момента в Балчик се работи по два проекта по Оперативна програма “Околна среда”.

Проектите са на ниво предпроектни проучвания и няма активно строителство. Кметът на Балчик допълни, че туристическия сезон към момента е слаб, основната причина са метеорологичните условия. Очакванията са, че септември ще компенсира юни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване