07/18/14 19:38
(http://pik.bg)

Вигенин: Кристалина Георгиева няма шанс за поста дипломат номер 1 на Европа

Вигенин: Кристалина Георгиева няма шанс за поста дипломат номер 1 на Европа

Кандидатурата на Кристалина Георгиева е загубила шансове за Върховен комисар по външната политика. Това коментира пред Би Ти Ви министърът на външните работи Кристиан Вигенин.

"След заседанието от онзи ден обаче е напълно ясно че Кристалина Георгиева няма шанс да получи този пост,този пост ще бъде за европейските социалисти. Затова, вместо да подвеждаме българските граждани, трябва политическите сили с премиера да седнат и да обсъдят какво да е решението, защото очакването е българската кандидатура да бъде представена до 30 юли”, обясни Вигенин.

Министърът намира още за удачно правителството да определи кой е най-добрият за България ресор.

"Намирам за удачно това правителство да предложи еврокомисар. Аргументите, че това правителство си отива важат със същата сила и за едно техническо правителство като служебния кабинет, което ще управлява два месеца и неговия хоризонт също е ограничен", категоричен е Вигенин.

Кристиан Вигенин е в Грузия за официалното ратифициране на договора за асоцииране съм ЕС, което ще направи бившата съветска република част от европейския пазар.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване