07/18/14 18:17
(http://pik.bg)

Мишо Миков - най-добрия подарък за Бойко Борисов!

Мишо Миков - най-добрия подарък за Бойко Борисов!

В тежката политическа криза и пороя от интриги, които заливат отечеството ни, Бойко Борисов може да получи неочакван подарък.

Подаръкът е роден във Видинското село Кула на 16 юни 1960 година и се казва Михаил Миков.

Понастоящем той е председател на Народното събрание и фаворит №1 за поста на дезертиралия в Брюксел Сергей Станишев.

Още от началото на мандата му, Миков се превърна в любимата играчка на Бойко.

Бившият премиер често оправя настроението в мига, в който зърне Миков в парламента.

Кодоши го за махмурлука, за кафеварката, обстрелва го за открадната му стая №20 и т.н., и т.н. Публиката отстрани умира от смях, а бузите на Мишо пламват от срам.

И докато Миков се е превърнал в посмешище за едни, то той е спасителен пояс за други.

В него са се вкопчили хората от третата възраст и четвъртата младост в Столетницата. Побелелите партийци виждат в Миков единствена надежда да се бетонират на уютните си места в червеното политбюро и да се радват на политическото дълголетие на Милко Балев, Пенчо Кубадински, Гриша Филипов, Цола Драгойчева и останалите легенди с партиен билет.

В същото време Драгомир Стойнев е превърнат в мишена. Атаката срещу него е невиждана и то най-вече.... от съпартийците му, особено по-възрастните.

В него червените динозаври не виждат младия, способен и образован европейски политик, който ще измъкне БСП от тресавището, а  чудовище, което ще ги помете от плюшените кресла на "Позитано" 20 и ще им отреди ролята на маргинали.

И докато сивите кардинали на БСП се мъчат да я овладеят за пореден път и да сложат отпреде й поредната си кукла, то партията се разпада със скоростта на светлината.

А дали някои от задкулисните играчи не искат да раздборят партията и да я превърнат в късното подобие на Костовото СДС и царското НДСВ, чийто трупове отдавна се разлагат.

Ако е така, то Миков е идеалният вариант БСП да изчезне, но без шанс да възкръсне.

От което ще спечели само ГЕРБ. Да им е честит новият подарък!

 

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване