07/18/14 07:52
(http://www.klassa.bg/)

Отпушват тапата на „Тракия” при Бургас

 Пътният възел Българово при км 352 на АМ „Тракия” близо до Бургас бе открит вчера и по този начин се решават част от проблемите със задръстванията преди черноморския град, съобщиха от регионалното министерство. Изграждането е реализирано с 2 млн. лв. от държавния бюджет.

 

На церемонията по пускането на съоръжението регионалният министър Десислава Терзиева добави, че възелът ще реши редица проблеми на региона и същевременно ще улесни достъпа на хиляди туристи до плажовете на север и юг от Бургас. „Преди две седмици бе завършен и ремонт за 4 млн. лв. на направлението Миролюбово-Каблешково-Тънково-Слънчев бряг ­ така наречения далечен северен обход на Бургас”, припомни тя. „За мен е недопустимо от София до Бургас да се стига за малко повече от 3 часа, а на входа на града да се чака в тапа по 2-3 часа. Затова направихме проект, осигурихме финансиране и построихме пътния възел”, отбеляза Терзиева.

 

Тя съобщи още, че са осигурени 1,5 млн. лв. за обновяване на пътя между Сарафово и Бургас. Ремонтът ще започне още през септември, след края на активния летен туристически сезон, за да не се пречи на движението.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване