07/18/14 16:31
(http://pik.bg)

Съобщаването на атентатора в Бургас било съгласувано с Израел

Съобщаването на атентатора в Бургас било съгласувано с Израел

"Днешното съобщение за личността на атентатора в Бургас стана след като това беше съгласувано с израелските служби. Израел и България са две държави, които са в изключително приятелски взаимоотношения. Нашите служби работиха заедно и разследването протече възможно в най-плътно сътрудничество. Данните, с които разполагате в България, са данните, с които ние разполагаме в Израел и съответно това е информацията, която разпространяваме в другите партньорски държави, включени в разследването." Това каза посланикът на Израел за България Н. Пр. Шаул Камиса Раз по повод излязлото съобщение от Прокуратурата на Република България, че категорично е установена самоличността на извършителя на бомбеното нападение в Сарафово на 18 юли 2012 г., съобщи "Фокус". 

 „Българските служби положиха максимални усилия, извършиха много добри и професионални действия, както, разбира, се и правосъдният апарат в лицето на българската Главна прокуратура. Проявиха добър професионализъм и не избързаха с освобождаването на информация, която да е частична или пък погрешна. Напротив – те много професионално се погрижиха информацията, която подават, да е сигурна, проверена и конкретна”, каза Н. Пр. Шаул Камиса Раз и допълни: „Всички данни, които бяха разпространени и преди това изведени чрез следствените действия, помогнаха много за това по какъв начин „Хизбула” извършват своята дейност”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване