07/18/14 18:51
(http://pik.bg)

Томислав Дончев: Политическото противопоставяне може да бъде загърбено

Томислав Дончев: Политическото противопоставяне може да бъде загърбено

Политическите емоции, политическото противопоставяне би могло да бъде загърбено. Има решения в полза на хората и това стои над всичко останало. Това каза в интервю за предаването на БНТ „Още от деня” Томислав Дончев от ПП ГЕРБ. Той заяви, че въпреки измъченото си и предопределено като финално съществуване, едно от последните действия, които трябва да направи парламентът, е да осигури необходимия буфер и за служебното, и за следващото правителство. 

„Първостепенен приоритет на държавата е да възстанови плащането на общините. Нека в актуализирания бюджет да има достатъчно буфери да се посрещнат всички известни и неизвестни предизвикателства. В момента ситуацията е толкова нестабилна, че няма гаранция, че няма да се сблъскаме с нови предизвикателства. Ние не знаем адекватната диагноза за много от секторите. Дори не знаем сметката, която в крайна сметка ще бъде представена от КТБ. Преди някой да предпише какво е най-добре да се прави с банката, той трябва да знае истинското състояние на нещата“, каза още Дончев. 

Томислав Дончев допълни, че в следващите няколко месеца трябва да се забранят разговори и реплики около това кой какъв ще става след 6 октомври. „Държавата се разкъсва от проблеми, цялата среда е толкова нестабилна, имаме проблеми във всеки от секторите. Ентусиазъм и коментари кой каква позиция ще заеме, би могло да бъде определено като цинично. Кой какъв ще става зависи и от резултата от парламентарните избори, и от ситуацията тогава“. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване