07/19/14 08:29
(http://pik.bg)

146 години от подвига на четата на Хаджи Димитър честват на Бузруджа

146 години от подвига на четата на Хаджи Димитър честват на Бузруджа

На връх Бузлуджа ще бъдат отбелязани 146 години от подвига на четата на Хаджи Димитър, съобщи Сребра Косева, началник отдел „Култура и туризъм” в Община Казанлък, пише "Фокус".

Организатор на събитията е Община Казанлък. Хаджидимитровите чествания ще започнат в 11.00 ч. с възстановка – спектакъл на Национално дружество „ Традиция - 146 години от подвига на четата на Хаджи Димитър”. Казанлъшки свещеници ще отслужат Заупокойна молитва в памет на Хаджи Димитър и неговата чета. В програмата на честванията са предвидени още Слово по повод годишнината и концерт от патриотични песни в изпълнение на самодейци от читалищни колективи в община Казанлък. Ще бъде осветен и обреден курбан, който ще бъде раздаден на присъстващите на върха. Община Казанлък организира транспорт за желаещите да се включат в честванията, като цената на билета в двете посоки е 4 лв., в едната – 3 лв. Автобусите ще тръгват от хотел „Казанлък”, съобщи Касева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване