07/19/14 21:41
(http://www.klassa.bg/)

Новият лазерен лифтинг е „разрешен” и за лятото

 - Д-р Хитова, напоследък много се говори за добрите резултати от лазерните неинвазивни процедури, не са ли те обаче забранени през лятото?

 

- През последните години все по-голям процент от моите пациенти предпочитат неинвазивните процедури и по-точно тези, след които не се нуждаят от възстановителен период- процедура, която да е резултатна, безболезнена и която да може да се прилага във всеки един сезон. За съжаление не всички лазерни процедури са препоръчителни през лятото, но благодарение на новите технологии, които разработват специалистите от Алма лазер в Израел, вече разполагаме с неоперативен лазарен лифтинг Clear Lift , който спокойно може да се извършва по всяко време на годината.

 

-Какво представлява тази процедура?

 

-При Clear Lift се излъчват контролирани снопчета лазерна енергия дълбоко в дермата, без да се засягат повърхностните слоеве на кожата, което прави процедурата приложима дори и през летния сезон. Тази техника стимулира образуването на нов колаген и еластин, и подобрява незабавно вида на кожата. С тази апаратура може да се третират и чувствителни зони - шия, деколте, зоната около устните, горен и долен клепач. Резултатите са: стягане на кожата и разширените пори, изглаждане на фините линии и бръчки, значително подобряване на състоянието при розацея, разширени капиляри и вени, хиперпигментация, изсветляване на тъмни кръгове под очите, намалява белези от акне, регулира мастната секреция. И най-важното е, че е напълно безопасна за летния сезон именно, когато подлагаме кожата си на редица изпитания. Така сега вече не се налага да чакаме есента, за да се погрижим за здравия вид на нашата кожа. Чудесно е, че можем да съчетаем приятните емоции на лятото с качествена и ефективна грижа за лицето ни.

 

- Има ли друга процедура, с която може да освежим кожата, без риск от лъчите?

 

-Другата процедура, която е подходяща за лятото и не е фотозависима ,е безиглената мезотерапия с колагена MD tissue на италианската фирма GUNA, Милано. Както вече е широко известно, колагеновата синтеза започва необратимо да намалява след 30 годишна възраст и е необходимо възстановяването на загубените влакна. Точно те са причината за отпускане овала на лицето и нарушаване целостта на съдовете. Това няма как да стане с прием през устата, понеже се разгражда, а само с внасяне отвън на  фино секвестираните молекули колаген, които трептят с трептенето на специално създаденото за тях магнитно поле. Те  проникват през кожата напълно безболезнено и атравматично и си намират точното място. Хубавото е, че в гела, в който се разтварят ампулите, има още витамини, антиоксиданти и аминокиселини, които допълнително освежават и хидратират третираните зони – лицето, околоочния контур, шията и деколтето. Така ние постигаме заглаждане на фините бръчки, укрепване на съдовата стена, изсветляване на тена,стягане на отпуснатата кожа –изобщо  здрав и сияен вид на лицето,готово да се справи с предизвикателствата на лятото!

 

- Двете процудури могат ли да се комбинират?

 

- Да, редувайки двете процедури,ние постигаме един синхронен прекрасен ефект. Повечето мои пациентки са се доверили изцяло на Clear lift и колагеновата фореза  и вече са си направили график за месеци напред.  По този начин,като не оставяме нашата кожа без грижа през лятото, тя ще бъде подготвена перфектно за следващите процедури през есенно-зимния период.

 

И накрая,да не забравяме двете основни ежедневни правила за сезона: фотопротекция и хидратация. И да се радваме на малките хубави случки в живота-нищо друго не може да постигне това, което има едно усмихнато лице.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване