07/20/14 11:25
(http://www.klassa.bg/)

Кметът на Ню Йорк купонясва в Италия

 Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио пристига тази сутрин с жена си и двете им деца на деветдневна почивка в родината на дедите си, а в САЩ го разсипват от критики. Ако се вярва на италианските вестници, напоследък първият гражданин на „Голямата ябълка” е бил подложен на унищожителен медиен огън, подкладен както от недолюбващите го републиканци, така и от неговите съпартийци - демократи. Основната причина за

 

масираната „ваканционна атака”

 

срещу Де Блазио е обстоятелството, че в досегашната история на трудния за управление  Ню Йорк той не е бил изоставян никога от неговия кмет за повече от два – три дни. Включително от гордеещият се с италианския си произход Руди Джулияно, който не е напускал дори за ден своето кресло в „Сити Хол” по време на кметуването си от 1994 до 2001 г.

 

Италианската ваканция на Бил Де Блазио, съпругата му Шърлейн и децата им Киара и Данте започва от Рим. Днес там техен домакин ще бъде колегата – първи човек на Вечния град Инацио Мартино. Той ще посрещне гостите си на Капитолийския хълм, след което ще ги разведе из музеите и центъра на древния Рим. После Де Блазио и семейството му ще отпътуват за намиращото се недалеч от Неапол средновековно градче Сант’Агата дей Готи, откъдето е дядо му. Там кмета на Ню Йорк го чакат с духова музика, пищни трапези и знака на почетен гражданин. След това Бил, Шърлейн, Киара и Данте ще посетят съседната област Базиликата и по-специално селището Грасано, откъдето пък е бабата на именития гост. Няколко дни семейството ще отмаря на о. Капри, като ще посети и приказните курортни местенца в Неаполитанския залив - Соренто, Позитано и Амалфи.

 

За десерт четиримата ще си оставят Венеция

 

откъдето би трябвало да отпътуват на 27 юли за Ню Йорк. На критикарите си в САЩ Бил Де Блазио отговори, че първата италианска ваканция на семейството му е планирана отдавна и единствената й цел е да направи дъщерята Киара и сина Данте съпричастни с богатата култура на родината на прадедите им. В същото време кметът на Ню Йорк недвусмислено подчерта пред журналисти, че по време на почивката си той в никакъв случай няма да страни от щедрите кулинарни изкушения на Италия и ще ги уважи достойно.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване