07/20/14 11:26
(http://www.klassa.bg/)

Най-големите присъди в историята

 У нас честа тема на разговор между хората е как печени престъпници се измъкват от закона и не получават полагащите им се за злодеянията присъди. Електронното издание iskamdaznam.com си е направило труда да събере на едно място случки с бандити, които са получили своя урок от правораздавателната система. И то урок, в който времето, което им е отредено да прекарат зад решетките, някой път е седемцифрено число. В никой от изброените случаи не иде реч за България.

 

160 години пандиз за нападения над жени

 

През 2008 г. Кийт Удс от град Питсбърг, щата Пенсилвания се явява в съда по обвинения за пет нападения над жени. Въпреки че неговата ДНК е открита на местопрестъпленията, той отказва да се признае за виновен и твърди, че е невинен. Шансът кръвта да не е Ууд е 1 към 56 квинтилиона. Съдът решава, че това е достатъчно, за да го осъди на 160 години затвор.

 

845 години решетки за пране на пари

 


 
През 2000 г. бившият бизнесмен Шолам Уайс е осъден на 845 години затвор и близо 250 милиона долара глоба за пране на пари и доказани 78 случая със застрахователни измами и изнудвания. 60-годишният мъж е ограбил стотици пенсионери, като е прибрал всичките им спестявания и си е спечелил място в списъка с най-издирваните престъпници на ФБР.  Неговият съучастник, брокерът Кит Паунд, пък получава 740 години затвор, но доживява да излежи само 4 от тях за присъдата си. Преди 2 години Уайс поиска да намалят присъдата му от 845 на 800 години. Дали защото си прави илюзията, че ще се случи чудо и някой ще го пусне?

 

Хилядолетия за присъда в щата Оклахома

 


 
През 1994 година журналистите от щата Оклахома имат доста работа. Те отразяват всяка минута от едно необичайно дело - това срещу Дарън Беналфорд Андерсън. Неговото криминално досие е дебело повече от всички енциклопедии на света. Той е започнал с „геройствата” си още на 7 години - с невинен обир. През 1994-а, на своя 38-и рожден ден, Дарън получава невероятната присъда от близо 2000 години затвор. Те са за списък от обири, през палежи, побои, множество изнасилвания и няколко убийства. Мъжът решава, че ще обжалва. Но губи и му лепват  допълнително по няколкостотин години за всяко престъпление. През 1997 г. Дарън отново обжалва и този път късметът „му се усмихва”. Тоест присъдата му е намалена - ако доживее до 3994 година, ще излезе от затвора.

 

25 пъти до живот за касапски кланета

 


 
През 1971 г. Калифорния е разтърсена от сериен убиец, чиято цел били работници от местните ферми. Мексиканецът Хуан Корона се превърнал в най-известният и брутален килър  в историята на САЩ. Изчезващите работници започнали да привличат внимание. И никак не било трудно да се свърже Корона с всеки от случаите. Просто при поредната жертва някак си той се оказвал последният човек, който виждал затрития мъж или жена живи. Когато полицията обискирала дома му, там били открити окървавени оръжия и дрехи, както и списък с 34 имена на работници и дати. Хуан Корона получава 25 доживотни присъди – по една за всяко убийство, за което е осъден.

 

384 921 г. за недоставени писма

 


 
През 1972г. 20-годишният Габриел Марч Грандос от Палма де Майорка получава нечуваната присъда от близо 400 хилядолетия. Какво ли толкова е бил извършил испанецът, за да получи толкова тежко наказание? Бил е сериен убиец? Изнасилвач? Не – просто пощальон. Грандос е осъден за това, че не е доставил около 40 000 писма, което в очите на правителството било измама в особено големи размери. Това и до ден-днешен остава най-дългата присъда в историята.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване