07/21/14 21:48
(http://pik.bg)

Има над 8 000 свободни работни места, но няма желаещи за тях

Има над 8 000 свободни работни места, но няма желаещи за тях

Агенцията по заетостта обяви над 8000 свободни работни места. Оказва се, че най-сериозен дефицит на професионалисти има в секторите промишленост, транспорт и туризъм.

Всеки ден в Агенцията по заетостта се приемат нови и нови заявления за започване на работа. Официално регистрираните безработни са около 400 хил. На фона на голямата цифра се оказва, че свободните работни позиции са твърде малко, но и за тях няма желаещи, пише ТВ7.

Данните на агенцията показват, че всеки месец свободните работни места в страната са между 6 и 8 хил. Търсят се предимно шофьори, сервитьори и работници в сферата на туризма.

Оказва се, че градовете Варна и Бургас водят класацията по брой свободни работни места. От началото на годината близо 6 хил. души в бургаско са започнали работа. Данните показват, че над 4 хил. от тях са наети на сезонна работа в сферата на туризма.

По данни на социалното министерство близо 20 хил. младежи са намерили работа от началото на годината досега, а над 7 хил. са били включени в програми и схеми за заетост.

За да започнете работа трябва да се регистрирате в бюрата по труда.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване