07/21/14 16:50
(http://pik.bg)

Любов! След 60 години брак двойка варненци се врекоха още веднъж

Любов! След 60 години брак двойка варненци се врекоха още веднъж

След 60-годишен брак двама варненци отново се врекоха един на друг във вечна вярност, пише Петел.бг.

Диамантената сватба на 78-годишната Димитричка Радулова и 85-годишния Манол Димитров бе организирана по идея на дъщерите им Жанета и Даниела, внучките Катина и Мая, както и малката Жани – 5-годишната правнучка на щастливата двойка. За втората си венчавка Димитричка и Манол спазиха старите традиции. Седмица по-рано женихът поднесъл на своята изгора красив букет от рози и поискал ръката й. Така на 5 юни двамата отново се врекоха да са верни един на друг, да се обичат и уважават, докато смъртта ги раздели.

„Косата ти е вече побеляла, лицето ти е повехнало, но и така си пак красива и още по-мила на сърцето ми. Благодаря ти, че те има. Благодаря, че сме двама“, рекъл дядо Манол на хубавата си невеста.

Любовта на двамата пламнала през далечната 1955 г. До ден-днешен не е угаснала. Младата Димитричка освен вярна съпруга и добра майка станала и икономист в Мебелната палата, а Манол – майстор шивач в модна къща.

Сега, години по-късно, те се радват на голямо и сплотено семейство. Децата и внуците им ги даряват с много обич и им желаят дълги години да носят неугасващия огън в сърцето си, за да бъдат за пример чрез достойния си живот и обичта си.

Често децата ги питат каква е тайната на дълголетието и щастливия брак. Отговорът е простичък, твърдят Димитричка и Манол – доброта, нравственост и вегетарианство. Признават, че за дълголетието генът има голямо значение, но не бива да се забравя и начинът на живот. Съветват никога да не прекаляваме нито с храната, нито с алкохола.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване