07/21/14 08:53
(http://pik.bg)

Мая Манолова: Ще върна правилата в БСП

Мая Манолова: Ще върна правилата в БСП

Трябва да върнем демокрацията, трябва да върнем гласа на хората, за сега нещата зависят от елита, а не от членовете на БСП. Ще дам право на местните структури да излъчат водачите си за избори. До сега „Позитано” определяше кой да е водач. Ще върна правилата в БСП – решенията до сега се взимаха другаде и се спускаха на Изпълнителното бюро за изпълнение. Това коментира в Нова телевизия настоящият зам. председател на парламента Мая Манолова, която ще се бори за лидер на партията. 

"Решенията между двете партии не се взимаха открито, а задкулисно. В БСП не сме обсъждали даже, кои да са министрите. Ще спра порочните практики да се взимат решения на кафе или в ресторанти, всичко трябва да става публично. Ще убедя, че мога да водя социалистите към победа на 5 октомври", подчерта Манолова. Според нея в условия на криза жените в БСП са по-ефективни.

"Ние сме доказали, че можем да отстояваме позиции в тежки ситуации. Партията е в голяма криза сега. След двамата кандидати на „Позитано” аз съм на трето място и имам шансове да се преборя за поста. Кирчо Добрев обеща да порасне и да излезе от политическия пубертет. Жените сме показали за какво ставаме и какво можем да правим, а приказките му, че ставаме не за политика, а за друга работа са просто изхвърляне. Когато бяха протестите, аз излизах при хората, а не мъже от партията", обясни Манолова. Тя разкри и защо се решила да участва в надпреварата за поста на Станишев.

"Ядосах се от опита новият лидер на БСП да не бъде избран от конгреса, а посочен от стария лидер. Това беше импулсът ми да влезна в това състезание. Хората имат право да изберат по честен път лидера си. Трябва да скъсаме със статуквото, нямаме време за мотаене, изборите са след дни", призова Манолова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване