07/21/14 11:20
(http://pik.bg)

Отложиха делото срещу Сидеров за октомври

Отложиха делото срещу Сидеров за октомври

Софийски градски съд отложи делото срещу лидера на „Атака” Волен Сидеров, предаде „Фокус”. По делото не беше даден ход, тъй като Сидеров е получил обвинителния акт на 16 юли, като в 7-дневен срок той има право да се запознае с обвинението и да подготви защитата си. Искането да не се дава ход по делото беше уважен от съда и така делото се насрочи за 15 октомври 10:30 часа. 

Инцидентът, заради който лидерът на „Атака“  е подсъдим, датира от началото на годината, когато по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от други депутати от партията си, влезе в конфликт с френски дипломат.

Конфликтът обаче не приключи в самолета, а продължи и след кацането му.

Физически нападнат от Сидеров беше един от пасажерите, направил забележка за грубото държание По обвинението за хулиганство Сидеров може да получи наказание до пет години затвор, а по обвинението за нанасяне на лека телесна повреда се предвиждат до три години лишаване от свобода.

По случая са разпитани над 20 свидетели на скандалното поведение на политика. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване