07/23/14 07:18
(http://www.klassa.bg/)

Volvo S60 превръща шофирането в хоби

 С изцяло освежен дизайн, подобрено пътно поведение, нови технологии за сигурност и отличителен шведски интериор, новото Volvo S60 лесно може да превърне шофирането в хоби. В него има всичко необходимо за едно приятно и луксозно пътуване. Отвън новото S60 се отличава с изчистени линии на купето, а отвътре водачът и неговите спътници са заобиколени от висококачествени материали и интуитивни технологии. За да направят интериора още по-ергономичен, инженерите на Volvo внедриха в новото S60 нови спортни седалки, които в допълнение с превключвателите на предавките от волана гарантират още по-удобно и вълнуващо шофиране в продължение на часове.

 

Отскоро Volvo S60 е оборудвано с ново поколение 4-цилиндрови двигатели, носещи наименованието VEA (Volvo Engine Architecture). Това са 2,0-литрови дизелови и бензинови мотори, които използват директно впръскване и турбокомпресори, покриващи широк диапазон от мощности. Новите 4-цилиндрови мотори на Volvo предлагат по-голяма мощност от съвременните 6-цилиндрови и същевременно са с

 

по-нисък разход

 

на гориво и емисии на СО2

 

от сегашните 4-цилиндрови агрегати. По желание някои варианти могат да бъдат комбинирани с хибридно задвижване, което освен до повишаване на мощността води и до допълнително намаляване на разхода. Стандартно в новото поколение агрегати на Volvo S60 се предлагат дизеловите системи Common-rail и технологията за директно впръскване при бензиновите двигатели. Заедно с новата генерация двигатели Volvo въвежда в S60 и нова 8-степенна автоматична трансмисия, която допринася за повишаването на енергийната ефективност, както и за допълнителния комфорт и удоволствие при шофирането. Истинско удоволствие е да изпробвам Volvo S60 с мощния 2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател D4, който разполага със запас от 181 к.с. Максималният въртящ момент на двигателя от 400 Нм е на разположение в интервала от 1750 до 2500 об./мин, което осигурява впечатляваща динамика при старт от място и доускорение при изпреварване. Новата 8-степенна автоматична скоростна кутия сваля предавките бързо, за да ускори колата по-динамично. Ако натискате газта по-плавно, няма да разберете кога трансмисията превключва предавките. Въпреки високата мощност и свежия прилив на тяга Volvo S60 D4 с 8-степенната автоматична скоростна кутия харчи едва 4,1 л/100 км в комбиниран цикъл, а емисиите на СО2 са минималните 108 г/км. Благодарение на ниския разход на гориво с един резервоар от 68 л новото Volvo S60 D4 може да

 

измине над 1600 км автономен пробег

 

което го прави маратонец на дълги разстояния.

 

На пътя седанът Volvo S60 впечатлява със стабилната си стойка и с предсказуемо пътно поведение. В острите завои автомобилът не се наклонява благодарение на векторното разпределение на въртящия момент в завой. Обноските му са по-скоро като на спортен автомобил, отколкото на седан от D-сегмента. Автомобилът е обзаведен с новата система за контрол на сцеплението в завой Corner Traction Control, която имитира блокировка на предния диференциал. При влизане в завой с висока скорост се намесва системата за стабилизация Advanced Stability Control, която улавя в най-ранна фаза евентуалната загуба на сцепление на едно или повече от колелата и предотвратява още в зародиш загубата на контрол върху автомобила с помощта на системите Dynamic Stability и Traction Control. Новият приборен панел с адаптивен цветен цифров TFT дисплей има способността да променя цвета на осветлението на приборния панел според режимите. Например в икономичния режим Eco свети в зелено, в режим Elegance осветява в синьо, а в спортния режим Performance се оцветява в червено.

 

Динамиката на новото Volvo S60 се определя от шофьора на автомобила, който може да избира между

 

четири вида настройки на шасито –

 

Touring, Dynamic, Four-C и Lower Sport. В режим Touring седанът вози плавно, а в режим Lower Sport воланът има по-остри реакции и водачът може да осъществява по-прецизен контрол, тъй като кормилният механизъм става по-твърд. Благодарение на уникалния баланс на автомобила шофьорът на Volvo S60 се чувства сигурен и му се иска да кара все по-динамично и по-бързо.

 

Новото Volvo S60 може да бъде видяно и тествано в комплексите на официалния представител на марката у нас „Мото-Пфое” в цялата страна. Цените на модела S60 започват от 53 270 лева, а модификацията D4 с 8-степенна автоматична скоростна кутия струва минимум 67 160 лева. Седанът S60 се предлага у нас с 5 години гаранция без ограничение на пробега и с платинена карта Europe Assistance Door to Door.

 

Volvo S60 D4 8-Automatic

 

2,0-литров 4-цилиндров турбодизел

 

181 к.с. максимална мощност при 4250 об./мин

 

400 Нм въртящ момент при 1750 -2500 об./мин

 

7,4 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

 

230 км/ч максимална скорост

 

4,1 л на 100 км среден разход на дизел

 

108 г/км емисии на СО2

 

53 270 лева базова цена на модела

 

67 160 лева цена на тествания модел

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване