07/27/14 14:55
(http://pik.bg)

Автобус пламна на магистрала "Струма", случаен шофьор спаси живота на пътниците

Автобус пламна на магистрала "Струма", случаен шофьор спаси живота на пътниците

Минути са делили един обикновен инцидент от това да се превърне в огромна трагедия. Автобус с 30 пътници е пламнал в движение на автомагистрала „Струма”, съобщи Struma.com.

Той се движел по редовната линия Дупница – София, по която има по няколко автобуса дневно и в двете посоки. Аварията се случила малко преди разклона за село Студена.

За късмет на пътниците, близо до тях се движел наблюдателен шофьор с личния си автомобил. Той забелязал, че излиза черен пушек от двигателя на пътническото возило.

Дал газ и се изравнил с шофьорската кабина. Започнал да дава знаци на водача на автобуса, че има повреда. Свалил прозореца и започнал да му сочи назад към двигателя. Намесата била съвсем навреме преди пламъците да стигнат до горивото и от проста неизправност да се стигне до трагедия.

И двамата веднага отбили встрани от пътя и с пожарогасителите от двете возила загасили пламъците. Пострадали не е имало. На място са били пратени дежурни от районното, чиято първоначална версия от разследването е, че техническа неизправност е причинила запалването на двигателя.

Предстои тепърва да се изяснява дали и кога возилото е минавало технически преглед и дали случката е можело да бъде предвидена и предотвратена.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване