07/27/14 10:03
(http://www.klassa.bg/)

Най-щурите причини да си смените работата

 Повечето хора душа дават да си намерят работа, където заплатата да е повече от добра. И често заради стабилните финикийски знаци са готови с години да търпят неприятни колеги или началници. Има обаче и хора, които зарязват пет и шестцифрени заплати, за да се подчинят на интуицията си, глас от Бога или мечти от детството. Електронното издание oddee.com e събрало няколко истории за  щури люде, зарязали с лека ръка уважавани или добре платени служби.

 


 
Модел предпочете монашески одежди пред подиума

 

Като известен модел Олала Оливейрос участва в лъскави фотосесии, има роли във филми, лицето й е на билбордове из цяла Испания. И същата тази мацка сменя дизайнерските дрехи за синята роба на монахиня и забрадката, присъединявайки се към ордена на Свети Михаил. Тя променя начина си на живот, след като посещава град Фатима в Португалия. Мястото продължава да е известно на света с едно от най-важните появявания на Богородица там пред три деца. На святото място Олала се вижда облечена в синята роба и с очила. В началото няма и представа защо това видение я преследва. Когато се връща в апартамента си в Мадрид, решава, че ще захвърли света на лъскавите дрехи и списанията. И приема името сестра Олала дел си де Мария през септември 2010 г.

 


 
Адвокатът милионер, който избра цирка

 

Завършилият Оксфорд Гари Стокър има жилище, струващо 1,7 милиона долара и 6-цифрена заплата като автор на учебници по право. Заедно с това защитава в съда най-големите британски корпорации. И пак този човек захвърля всичко това, за да живее в каравана на цирк и да бъде един от номерата там - „Човекът гюле”. Да, Гари става член на „Магическия цирк” през 2012 година заедно със своя приятел Марк Фут. Той казва, че винаги е харесвал легендата за същия този „Магически цирк”. А тя разказва, че през 1920 година циркът бил пред банкрут и бил спасен от непознат изобретател, който върнал публиката с номера „Човекът гюле”. Гари направил своя версия на този номер, кръщавайки се „Големият Херман”. Той похарчил стотици британски лири за ново шапито, събиращо 1400 души и платил заплатите на нови 20 артисти. И все пак защо този луд човек е захвърлил добре платената си работа? Пред британски медии мъжът обяснява нещата така: „Докато работех към една адвокатска кантора, която помагаше за събирането на неиздължени заеми, един месец направих невероятни пари. И тогава дойде шефът и ми каза: „Ако караш с тези темпове, ще дойдеш до момента да се къпеш в пари, които обаче няма да знаеш какво да правиш.”. Е, тогава разбрах ,че е време да променя нещата”, разказва циркаджията.

 


 
Защо инженер стана майстор на кукли

 

Гуен Дийн е прекарала последните 18 години като инженер в една доста голяма и финансово стабилна фирма за хладилна техника в Ню Йорк. 36-годишната жена прави марионетки в свободното си време. Това до тази година, в която Гуен зарязва заплата с близо пет цифри, за да се занимава само с куклите си.

 

Това е мечтата й от години – малък бизнес с марионетките. Начинът, по който тя  съобщава за решението си на своя шеф Тед също е доста любопитен. Той гледа финала на сезона в Националната футболна лига на САЩ през февруари тази година (известен като Супер боул).

 

Тогава на стадиона в Ню Йорк  прозвучава любопитната рекламата на Гуен, която простичко му казва пред стотиците зрители: „Търси си нов човек - аз напускам”. Докато босът осмисля какво точно е чул на стадиона, тя му праща есемес, в който му казва, че е изпратила молбата си за напускане на електронната поща. „Не може да бъде - ти си луда. Но доста добра реклама”, гласял обратния есемес.В момента Гуен, която от училище си мечтаела да прави кукли, има свой уебсайт PuppetsByGwen.com, който е посетен от над 100 000 души (не само от Америка, но и от други страни), от направата му.

 

И рече Бог: „Имитирай Елвис Пресли”

 

През 2012 година викарият Анди Келсо се отказва от работата си , казвайки, че му се явил самият Бог и го посъветвал да стане имитатор на Елис Пресли. „Един ден разхождах кучета между две служби и чух как Господ сърдито ми казва: „Ти трябва да вкараш  Елвис в църквата”. В началото доста се стреснах. Но сега имам толкова заявки от различни общности в Англия, които искат да приобщят към службите си по-млади хора, че графикът ми е запълнен за месеци наред”, разказва пред журналисти бившият викарий. И само за протокола - Келсо напуска амвона след 25 годишна служба в Християнската църква в град Мачбург, графство Уорчестършир. В момента 64-годишният мъж е ангажиран и в куп шоу програми, заедно с появата си из храмовете на Острова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване