07/29/14 10:24
(http://pik.bg)

Пороите в Габровско взеха живота на 61-годишна жена

Пороите в Габровско взеха живота на 61-годишна жена

61-годишна жена от село Враниловци, Габровско почина вследствие на поройните дъждове през изминалото денонощие. Към момента в неизвестност е синът й - 39-годишен мъж. Това каза за Радио „Фокус” Велико Търново Таня Христова, кмет на Габрово. 

 
По думите й най-сериозна е ситуацията в селата Враниловци, Трънето, Яворец, Новаковци, Гъбене, Стоевци.Множество къщи са наводнени, отнесени са селскостопански постройки и леки автомобили. „ През изминалата нощ за отводняване и спасителна дейност работиха екипите на „ПБЗН” и органите на МВР. В ранните часове на тази сутрин определих групите, които извършват оглед на всички критични места и се установяват нуждите, за да може щетите да се елиминират . 
 

Към момента се извършва почистване на шахти, наноси и водостоци, както на територията на засегнатите региони, така и в участъците от коритата на реките и деретата”, обясни Таня Христова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване