07/31/14 12:29
(http://pik.bg)

Цветан Цветанов: ГДБОП трябва да се върне в структурата на МВР

Цветан Цветанов: ГДБОП трябва да се върне в структурата на МВР

Полицейските структури трябва да бъдат на едно и те да нямат нищо общо с контраразузнавателните структури, както наблюдаваме в момента в ДАНС. ГДБОП трябва да се върне в структурата на МВР – ще можем да създадем тези стандарти, които са приети в Европа. Това коментира пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Всеки един от ръководните служители ще бъде преназначен съгласно промените в Закона за МВР и ще бъдат с назначаването на указ на президента”, заяви Цветанов.

По отношение на това дали Светлозар Лазаров ще бъде преназначен, Цветанов коментира

„Ще се вземат предвид всички професионални качества на всички, които ще оглавяват висшите професионални служби. Трябва доста да погледнем това, което се случи в Лясковец, това, което се случи с всички демонстрации на полицейско присъствие, но никаква реална работа особено в европейския вот, когато се позволи журналистите да бъдат разследващите полицаи, а полицаите да бъдат наблюдателите, зрителите на журналистическите разследвания”.

Той добави, че от ГЕРБ искат да се приемат законите за НРС, за военна информация и устройственият закон за специалните служби.

„Почти всички секторни програми са в напреднал етап. В края на август може би ще бъдем готови за евентуално представяне на управленската програма в секторните политики”, добави Цветан Цветанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване