08/02/14 12:30
(http://pik.bg)

Бареков: Президентът трябва да назначи наш представител в ЦИК (обновена)

Бареков: Президентът трябва да назначи наш представител в ЦИК (обновена)

Президентът пое ангажимент пред нас и неговия екип да спази закона и да назначи наш представител в Централната избирателна комисия. Това каза пред журналисти лидерът на ПП „България без цензура” Николай Бареков след консултации с президента Росен Плевнелиев.

 „Най-вероятно той ще бъде на мястото на представителя от НДСВ. Нашата кандидатура е на Катя Иванова. Тя е готова и декларира, че ще застане на публично изслушване в президентската институция, за да имаме представител в ЦИК, защото ако това не се случи, означава, че партиите в парламента ще блокират изборния процес. Дано г-жа Иванова се справи добре с публичното изслушване. Аз нямам съмнение, защото тя е юрист”, допълни той.

Николай Бареков заяви и партийната позиция относно казуса около КТБ. „Поискахме от президента да оздрави КТБ. Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. Това, което идва като информация до нас, е че КТБ е „жива” банка и най-вероятно тя ще може да работи”, посочи той.

По думите на лидера на партията разговорът с президента му е харесал. Президентът Росен Плевнелиев е заявил, че правителството ще бъде на гражданското общество и на експертите. Той е описал профила на хората в него.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване