08/02/14 08:07
(http://www.klassa.bg/)

Джон Тефт е новият US посланик в Москва

 Аме­ри­кан­с­ки­ят Се­нат одоб­ри къс­но ве­чер­та в чет­вър­тък кан­ди­да­ту­ра­та на Джон Тефт за пос­ла­ник на САЩ в Ру­сия.

 

64-го­диш­ни­ят кад­ро­ви дип­ло­мат бе но­ми­ни­ран за пос­та от пре­зи­ден­та на САЩ Ба­рак Оба­ма на 10 юли, а на 29 юли ­ пре­по­ръ­чан от ко­ми­си­я­та по вън­ш­ни от­но­ше­ния в Се­на­та. Ек­с­пер­ти от­бе­ля­за­ха ряд­ка­та спо­ред тях в днеш­но вре­ме еди­но­душ­на под­к­ре­па на де­мок­ра­ти и ре­пуб­ли­кан­ци за то­ва наз­на­че­ние.

 

На из­с­луш­ва­не­то пред се­нат­с­ка­та ко­ми­сия Тефт об­ри­су­ва мрач­на кар­ти­на за от­но­ше­ни­я­та меж­ду САЩ и Ру­сия, уточ­ня­ва

 

Рой­терс.

 

“На­ши­те от­но­ше­ния с Ру­сия днес са в теж­ко по­ло­же­ние и бъ­де­ще­то им е не­си­гур­но”, ка­за той. “САЩ не мо­гат да пре­неб­рег­нат съ­щес­т­ве­но­то пре­диз­ви­ка­тел­с­т­во, ко­е­то пред­с­тав­ля­ват за меж­ду­на­род­ния ред дейс­т­ви­я­та на Ру­сия в ук­ра­ин­с­ка­та кри­за”, за­я­ви Тефт.

 

Съ­щев­ре­мен­но дип­ло­ма­тът от­бе­ля­за, че САЩ “тряб­ва яс­но да го­во­рят с на­ши­те рус­ки пар­т­ньо­ри, за да сме си­гур­ни, че те раз­би­рат аме­ри­кан­с­ка­та по­зи­ция”. Ос­вен то­ва за­я­ви, че Ва­шин­г­тон “тряб­ва да раз­би­ра как­во мис­лят рус­на­ци­те”.

 

Тефт е бил за­мес­т­ник-пос­ла­ник на САЩ в Ру­сия през пе­ри­о­да 1996-1999 г. при уп­рав­ле­ни­е­то на пре­зи­ден­та Бо­рис Ел­цин.

 

Ог­ла­вя­вал е в раз­лич­ни пе­ри­о­ди дип­ло­ма­ти­чес­ки­те ми­сии на САЩ в Лит­ва, Гру­зия и Ук­рай­на.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване