08/02/14 12:15
(http://pik.bg)

Кметът на Видин обжалва задържането си

Кметът на Видин обжалва задържането си

Кметът на Видин Герго Гергов обжалва акта си принудително задържане, приложен спрямо него на 31 юли, съобщиха от административния съд във Видин. Съдът е образувал дело по жалбата, разпоредено на дежурния съдия Нели Дончева.

Той е изискал от териториалната служба на ДАНС във Видин в срок от 24 часа да му предостави цялата преписка по издаването на оспорвания акт. На 12 август делото ще се гледа в открито съдебно заседание, допълниха от съда. Герго Гергов бе задържан на 31 юли. Същия ден служители на ДАНС – София, обискираха кабинета и дома му. От кабинета бе иззета документацията за възлагане на обществена поръчка за снабдяване на детските заведения в града с хранителни продукти, а от дома му – атнични монети, които е трябвало да бъдат регистрарани като културно-материална ценност и ловни патрони, съхранявани без съответното разрешително.

На 1 август на Гергов бяха повдигнати 3 обвинения – за престъпление по служба, за държане на антични ценности извън реда за това и за притежание на патрони без разрешение. Забранено му е да напуска страната без разрешение от наблюдаващия прокурор. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване