08/02/14 08:03
(http://www.klassa.bg/)

Меркел с антишпионски чип в новия си GSM

 Гер­ман­с­ки­ят кан­ц­лер Ан­ге­ла Мер­кел не мо­же да звъ­ни на ми­нис­т­ри­те си за­ра­ди ан­тиш­пи­он­с­кия чип в своя нов мо­би­лен те­ле­фон, съ­об­щи вче­ра гер­ман­с­ки­ят в. “Билд”.

 

Ко­га­то тя се опи­та да се свър­же с ми­нис­тър по крип­ти­ра­ния уред, обик­но­ве­но по­лу­ча­ва съ­об­ще­ние “Ня­ма връз­ка с то­зи но­мер”, пи­ше из­да­ни­е­то. При­чи­на за то­ва е ин­с­та­ли­ра­не­то в те­ле­фо­на є на спе­ци­а­лен чип, кой­то крип­ти­ра връз­ка­та и по то­зи на­чин пре­дот­в­ра­тя­ва опи­ти­те за под­с­луш­ва­не.

 

До то­ва ре­ше­ние се стиг­на, след ка­то се раз­к­ри, че аме­ри­кан­с­ка­та Аген­ция за на­ци­о­нал­на си­гур­ност (АНС) е шпи­о­ни­ра­ла ко­му­ни­ка­ци­и­те в мно­го дър­жа­ви по све­та, а един от за­сег­на­ти­те све­тов­ни ли­де­ри е гер­ман­с­ки­ят кан­ц­лер.

 

Ми­нис­т­ри­те в пра­ви­тел­с­т­во­то на Мер­кел за­се­га раз­по­ла­гат са­мо с обик­но­ве­ни те­ле­фо­ни, ко­е­то пра­ви връз­ка­та с крип­ти­ра­ния уред на кан­ц­лер­ка­та не­въз­мож­на, обяс­ня­ва “Билд”.

 

Един­с­т­ве­ни­ят член на гер­ман­с­кия ка­би­нет, кой­то съ­що има крип­ти­ран мо­би­лен те­ле­фон, е ви­це­кан­ц­ле­рът Зиг­мар Габ­ри­ел.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване