08/02/14 07:54
(http://www.klassa.bg/)

Печалбата на Lloyds Bank се срина с 63%

 Lloyds Banking Group oтчете с 63 на сто по-ниска печалба за първото полугодие на 2014 г., тъй като кредиторът задели 1,1 млрд. паунда за уреждането на поредица от регулаторни казуси.

 

Lloyds, която е частично собственост на британското правителство в резултат на спасителния заем по време на финансовата криза, съобщи, че печалбата ? е спаднала до 574 млн. паунда в периода януари-юни от 1,56 млрд. паунда година по-рано.

 

По-рано тази седмица банката се съгласи да заплати глоба в размер на 370 млн. долара на американските и британските власти, разследващи нейното участие в международния скандал от 2012 г. за манипулиране на лихвените проценти, припомня investor.bg. Постигайки споразумение с властите, Lloyds последва британските си конкуренти от Barclays и Royal Bank of Scotland, които се съгласиха да заплатят съответно 453 млн. и 612 млн. долара през 2012 и 2013 г.

 

Санкцията за Lloyds включва глоба от 105 млн. паунда от британската Комисия за финансов надзор, 105 млн. долара от Комисията по търговия с фючърси на САЩ и 86 млн. долара от Министерството на правосъдието на САЩ.

 

Кредиторът съобщи също така, че ще да задели допълнителни 600 млн. паунда за компенсиране на клиентите, на които нерегламентирано са били продадени застраховки за защита на плащанията – продукт, който коства и на други британски банки обезщетения за милиони лири.

 

„Ние категорично искаме да направим Lloyds компания с най-високи стандарти за почтеност“, посочи Антонио Орта-Осорио, главен изпълнителен директор на банката.

 

За първата половина на 2014 г. Lloyds отчита печалба преди облагане с данъци в размер на 863 млн. паунда, предава The New York Times.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване